Hamburger se salátem coleslaw

Hamburger se salátem coleslaw

Suroviny 

  • maso - zhruba 1 kg mletého masa (kombinace hovězího a vepřového masa)
  •  1-2 žloutky
  •  1-2 lžíce worcesterové omáčky, čtyřbarevný pepř a sůl, olej
  • burger - 4 větší housky
  • 4 silnější plátky goudy
  •  asi 8 plátků slaniny
  • 1 červená cibule, asi 2větší kyselé okurky, libovolný salát, hořčice, kečup
  • salát coleslaw - 1 větší cibule, 2 mrkve, 1/2 hlávky bílého zelí, majonéza, vinný ocet, cukr, sůl, pepř

Recept

Nejdříve je potřeba, abyste namíchali maso. Pokud chcete maso šťavnatější smíchejte tučnější maso s méně tučným. V tomto konkrétním případě použijte vepřové i hovězí maso. Maso kupte mleté nebo si ho namelte sami doma. Mleté maso vložte do mísy a přidejte žloutky, přidejte i ostatní ingredience dle vaší vlastní chuti. Nechte maso chvíli odpočinout a připravte si další přísady do burgru. Na slabší kolečka nakrájejte červenou cibuli, ta bývá za studena chutnější než klasická žlutá, dále nakrájejte na plátky kyselé okurky a opečte slaninu, aby se z ní vypekla většina tuku. Nyní z masa vytvořte osm slabších plátků, které potřete olejem. Takto připravené maso dejte na gril či na pánev a opékejte maso z každé strany. Ke konci dejte na každé druhé maso roztéct plátkový sýr. Opečte krátce housku a naplňte ji všemi přísadami - nakrájenou cibulí i okurkou, salátem, dvěma plátky masa a také opečenou slaninou. Samozřejmě můžete hamburger ochutit kečupem a americkou hořčicí. Aby se tento burger stal opravdovou americkou klasikou, neměly by u něj chybět hranolky a také nesmíte zapomenout na salát coleslaw, jehož příprava je velmi jednoduchá. Do mísy  vložíte nadrobno nakrájenou cibuli a nastrouhanou mrkev, přidáte nakrouhané zelí a zamícháte. Poté dle vlastní chuti dochutíte majonézou, octem, cukrem, pepřem a samozřejmě solí. A teď už jen dobrou chuť.