Hovězí hamburger s pečenou paprikou

Ingredience (4porce)

  • maso - 600-800g hovězího předního masa
  •  1 vejce, sůl, pepř
  • burger - 4 briošky, 4 menší červené papriky, ledový salát
  •  200g sýru feta, čerstvé bylinky - rozmarýn, tymián a estragon, olivový olej

Recept

 Jako první si musíte připravit maso - na burger se skvěle hodí přední hovězí, dále je potřeba  se zamyslet nad obsahem tuku, ideální procento tuku je asi 20. Když máte vybrané maso, dalším krokem je jeho namletí. Je sice pracnější ale také lepší koupit maso vcelku a následně ho namlít. Tak aspoň víte, z čeho váš burger opravdu je. Určitě maso melte až těsně před grilováním. Mletémaso vložte do mísy, přidejte vejce a vytvořte z masa čtyři stejně velké placky. Maso nechejte nějakou chvíli odpočinout a mezitím si můžete připravit grilované papriky. Papriky omyjte, očistěte od zrníček a bílých částí a nakonec je nakrájejte na půlky. Smíchejte olivový olej a čerstvé bylinky. Bylinky před tím samozřejmě nejdříve najemno nasekejte. Bylinkami ochuceným olejem potřete všechny papriky, následně polovinu paprik naplňte sýrem feta. Takto připravené papriky vložte do trouby či na gril. Nyní už přišel čas na tepelnou úpravu masa. Dle vlastních možností připravte maso na pánvi či na grilu. Ještě před tím však maso potřete olejem, lehce osolte a taky dle chuti opepřete. Maso opékejte nejdříve z jedné strany a následně otočte na druhou stranu, poté nechte odpočívat, aby v mase zůstala šťáva a rovnoměně se rozložila. Briošky před naplněním rozpůlte a chvíli nechejte opékat. Do křupavých briošek vložte ledový salát, hotové papriky a také maso. Hamburger můžete nakonec dochutit kečupem či hořčicí.