Rybí burger s domácí tatarkou

Rybí burger s domácí tatarkou

Ingredience (4 porce)

  • maso - rybí filety (4 kostky)
  • hladká mouka, strouhanka, sezamová semínka
  • 1-2 vejce, kořenící směs na ryby
  •  citrónová šťáva, sůl
  • burger - 4 sezamové housky
  • salát dle vlastní chuti, 1 paprika, 1 rajče
  •  asi 10dkg krájené šunky
  • domácí tatarka - 1 vejce, 1 žloutek, asi 2,5dl oleje, 1lžička plnotučné hořčice, citrónová šťáva, sůl, pepř, 2 střední kyselé okurky, 1 menší cibule

Recept

Tento burger rozhodně nepatří mezi klasiku, ale neznamená to, že si na něm pochutnáte méně. Nejdříve budete muset připravit filé, které je hlavní přísadou tohoto jídla. Můžete použít chlazené i mražené kousky ryby, záleží pouze na vás. Pokud použijete mražené filé, je potřeba ho nejdříve nechat rozmrazit a následně ho musíte osušit papírovými utěrkami. Když máte připravené ingredience na trojobal, lehce pokapejte jednotlivé kousky filé citrónovou šťávou a také osolte. Do mouky (z trojobalu) můžete přidat nějakou oblíbenou kořenící směs na ryby bez soli a v takto připravené mouce filé obalte, dále ho vložte do rozmíchaného vejce a nakonec filé obalte ve strouhance, do které jste před tím vmíchali sezamová semínka. Obalenou rybu vložte do rozpáleného oleje nebo fritovacího hrnce, poté nechte okapat na papírových utěrkách, abyste se zbavili přebytečného oleje. Mezitím, co se smaží ryba, si udělejte domácí tatarku. Do misky dejte vejce se žloutkem, hořčici a citrónovou šťávu. Mixujte a pomalu přilévejte olej, aby majonéza získala správnou konzistenci. Dle chuti osolte, přidejte pepř a také nasekané okurky i cibuli. Krátce opečte housku, poté ji potřete vyrobenou tatarkou, přidejte salát, nakrájenou papriku a rajče, šunku a samožřejmě nesmí chybět smažená ryba. Tatarku si do burgeru přidejte dle chuti, aby nebyl suchý, můžete si ji dát i k hranolkám, pokud vám samotný burger nestačí. Dobrou chuť.