Krůtí hamburger s goudou

Krůtí hamburger

Ingredience (4 porce)

  • maso - 600g mletého krůtího masa
  • 150-200g goudy
  • 1 vejce, 2 stroužky česneku, pálivá paprika, pepř, sůl
  • burger - 4 vícezrné bulky, salát lollo rosso
  •  2-3 rajčata, 1 větší cibule, máslo na potření bulky
  • plátky goudy, kečup, hořčice

Recept

Krůtí burger působí jako mnohem dietnější než hovězí. Tento burger rozhodně dietnější nebude, ale každopádně je krůtí maso lépe stravitelné než to hovězí, to vám zaručit můžu. A proč není tento burger příliš dietní? Poněvadž si ho vylepšíme tučným sýrem gouda. Mleté krůtí maso  dejte do mísy a promíchejte. Nastrouhejte na hrubo goudu a takto připravenou ji přisypejte k masu, dále přidejte do masa rozklepnuté vejce a také koření (červená pálivá paprika, pepř). Do masa následně prolisujte oba stroužky česneku, dle vaší chuti osolte a pořádně promíchejte. Pokud se vám zdá konzistence směsi příliš řídká, přidejte ještě nastrouhanou goudu. Nechte maso chvíli odpočinout, a pak z něj udělejte stejně velké placky. Takto připravené maso vložte na rozpálený gril či pánev a dělejte z obou stran, dokud není burger hotový, poté nechte opět maso chvíli odpočívat.  K tomuto receptu se skvěle hodí vícezrné bulky. Každou z nich rozpůlte a naříznutou stranou položte na gril. Pro lepší chuť můžete bulky lehce potřít máslem. Na křupavou bulku položte salát lollo rosso, aby vám štáva z masa neprosakovala příliš do housky - mohla by se vám potom rozpadat v ruce. Na salát položte maso, nakrájenou červenou cibuli a rajčata, poté znovu opakujte - salát, maso, cibule, rajče, salát a úplně nahoru přiložte druhou část housky. Je pouze na vás, zda si burger ještě vylepšíte plátky goudy, hořčicí a kečupem. Dobrou chuť.