Burger ala anglická snídaně

Burger ala anglická snídaně

Suroviny:

  • 400g mletého hovězího
  • 200g mletého vepřového
  •  sůl, pepř (1 žloutek)
  • 4 vejce, 8-12 plátků slaniny
  •  4 bulky, ledový salát
  • plátkový sýr, hořčice, kečup

Recept

 Ano, tento burger nepatří zrovna mezi dietní varianty, ale někdy je potřeba si poněkud zahřešit a tento burger je k tomu ideální příležitostí. Chuť kombinace vynikajícího masa, křupavé slaniny a napůl tekoucího vejce je slovy nepopsatelná, a tak tento recept pojďte vyzkoušet. První v řadě si připravte maso, u kterého je lepší, aby nějakou chvíli odpočívalo. Smíchejte hovězí a vepřové mleté maso v míse a ochuťte ho solí a pepřem. Pokud se vám zdá, že se maso sype, přidejte pro spojení jeden žloutek. Takto upravené maso nechte chvíli odpočívat. Mezitím co vám maso odpočívá, si připravte slaninu a vajíčko. Slaninu udělejte takovým způsobem, aby se z ní vypekl veškerý tuk a byla křupavá. Nyní se zaměřte na vejce. K vytváření volských ok si vezměte formičku nebo pánev na lívance, ať máte vejce pravidelná. U vejce záleží, zda upřednostňujete tekoucí žloutek nebo zcela hotový. Pokud hotový, tak je to snadné, pouze vejce necháte zcela na pánvi dodělat. Jestliže dáváte přednost tekoucím žloutkům (které i já doporučuji), nechte vejce chvíli dělat na pánvi, pak ho přiklopte pánví, aby se vám na něm vytvořil bílý povlak a následně sundejte z plamene. Maso dejte na gril či na pánev a opečtě z obou stran. Snažte se maso co nejméně otáčet. Bulku rozkrojte a nechte také chvíli nahřát. Pak už vám zbývá pouze naplnit burger všemi ingrediencemi, které jste si připravili - slaninou, vajíčkem, masem a ledovým salátem. Podle chuti si můžete burger dotvořit rozpečeným sýrem na mase, hořčicí i kečupem.