Krůtí hamburger s houbami

Krůtí hamburger s houbami

Suroviny

  • 600g krůtího mletého masa, 1 žloutek, sůl, pepř
  • dle chuti slanina, grilovací koření,..
  • burger - 4 housky na burgery, 100g rukoly, asi 300g nakrájených lesních hub
  • 100g gorgonzoly, tymián, rozmarýn, sůl, pepř, olivový olej (česneková majonéza či sýrový dresink)

Recept :

Léto není pouze obdobím, kdy si rádi dáte něco z grilu, ale také je to období, kdy začnou růst houby. Tyto dvě věci můžete báječně propojit v jednu.Udělejte si na grilu krůtí burger s houbami a poznáte, že tato kombinace je dokonalá. Vložte do mísy mleté krůtí maso a ochuťte ho solí a pepřem. Jelikož krůtí maso není samo o sobě tak chuťově výrazné třeba hovězí, můžete do masa přidat své oblíbené grilovací koření, ale třeba také slaninu, která dodá krůtímu masu více šťavnatosti. Záleží na tom, jak moc dietní variantu chcete zvolit. Do masa dále dejte jeden žloutek a pořádně promíchejte. Z této směsi pak vytvořte placky, které následně položte na rozpálený gril. Pamatujte na to, že je dobré, aby mělo maso před grilováním pokojovou teplotu. Když je maso do půlky propečené, obraťte ho, aby se mohlo opékat také z druhé strany. Mezitím si na pánvi připravte také houby. Houby restujte na olivovém oleji a přidejte k nim nakrájené čerstvé bylinky - tymián a rozmarýn, můžete i lehce osolit a opepřit. Takto upravené houby poté budete dávat do burgeru. Rozkrojte housku a potřete ji česnekovou majonézou či sýrovým dresinkem, to nechám na vaší chuti. Dále dejte rukolu a na ni položte maso. Na maso přidejte připravené houby, lehce posypejte sýrem, opět dejte rukolu a také druhou část housky. Nyní už zbývá se jen zakousnout, dobrou chuť.