Lehký hamburger s trhaným kuřetem
Suroviny
- maso - pečené kuře nebo stehenní kuřecí řízky (asi 800g na čtyři porce)
- grilovací koření dle vlastního výběru (nejlépe bez soli)
- sůl, olivový olej
- hamburger - 1 bílý jogurt
- 1 lučina
- 1 jablko, 1 stroužek česneku
- směs listových salátů, pažitka, petrželka
- 4 sezamové housky, citronová nebo limetová šťáva, sůl, pepř
Recept
Ne vždy musí být burgr považován za těžké jídlo, po kterém máte pocit naprosté plnosti. Takovou lehčí variantou může být burger s trhaným kuřetem, který je velmi snadný i na přípravu. Pokud vám zbylo pečené kuře z předešlého dne, tak ho můžete na burger použít a část práce je hotová. Stačí kuře pouze natrhat na kousky a ohřát, nezáleží na tom, zda pro ohřátí použijete troubu, gril či pánev. Můžete ho lehce dochutit solí i grilovacím kořením. Pokud pečené kuře nemáte, nezoufejte, udělejte si na grilu nebo na pánvi klasické kuřecí steaky, které potřete olivovým olejem a ochutíte grilovacím kořením a lehce osolte. Poté steaky natrhejte. V mezičase přípravy masa se dejte do zpracování dalších ingrediencí. Nejdříve si natrháme na malé kousky jednotlivé saláty, můžete použít salát locika různých barev a ledový salát. Takto připravený salát zakápněte citronovounebo limetovou šťávou a přidejte k němu na jemno nakrájené jablko. Místo kečupu a hořčice použijte lehký a doma vyrobený dresink. Smíchejte v menší misce jogurt a lučinu, přidejte nasekanou pažitku s petrželkou a prolisovaný česnek, nakonec si vzniklý dresink dochuťte solí a pepřem. Než začnete hamburger připravovat, rozehřejte si ještě housky, ať se neokradete o tu pravou dokonalost všech chutí.