Burger s krůtím řízkem

Burger s krůtím řízkem
Suroviny :

  •  stehenní krůtí řízky, 1/2 hrnku nadrcených kukuřičných lupínků
  • 1 hrnek strouhanky, 1-2 vejce, 1 hrnek hladké mouky
  • 3 lžíce sezamových semínek, sůl
  • burger - 4 housky, salát lollo rosso, 2 rajčata (dle chuti sýr,...)
  • omáčka - menší cibule, 2 lžíce másla, 2 lžíce medu, 3 lžíce dijonské hořčice
  •  200ml smetany, čerstvý estragon a tymián, sůl

Recept

Burger přece nemusí vždy znamenat obrovský flák hovězího masa. Ať máte nějakou změnu, zkuste si udělat burger s křupavým krůtím řízkem. Použijte stehenní krůtí řízky. Ty jen stačí omýt, osušit papírovou utěrkou a lehce naklepat klouby ruky. Připravte si směs na obalování. Do misky nasypejte strouhanku (ideálně doma vyrobenou - není tak jemně namletá), přidejte rozdrcené kukuřičné lupínky a také sezamová semínka. Řízky osolte, obalte nejdříve v hladké mouce, poté dejte do vejce a nakonec obalte v připravené směsi. Řízky poté vložte do rozpáleného oleje a smažte z obou stran. Usmažené řízky nechte okapat na papírové utěrce. Nyní si připravte medovo-hořčičnou omáčku. Tu lze v burgeru podávat jak studenou tak i teplou. Nechte v kastrůlku rozpustit máslo, nakrájejte cibuli na drobné kostičky a nechte dělat namásle do sklovata. Přidejte k cibuli nasekané čerstvé bylinky - tymián a estragon. Přidejte k cibuli med a nechte ho rozpustit, následně přidejte také hořčici. Pořádně vše promíchejte a přilijte smetanu. Směs nechte nějakou chvíli vařit, nakonec omáčku osolte podle vlastní chuti. K burgeru si připravte také hranolky, samozřejmě nejlépe domácí, ty chutnají nejlépe. Housku nahřejte v troubě, poté do ní vložte salát lollo rosso, rajče a také řízek, podle vlastní chuti si můžete přidat do burgeru sýr nebo další suroviny. Medovo-hořčičnou omáčku si můžete dát přímo do burgeru nebo ji dejte do zvláštní misky. Samozřejmě i hranolky s ní chutnají lépe. Dobrou chuť.