Mexický ostrý hamburger

Mexický ostrý hamburger

Suroviny

  • 600-800g vepřového masa
  • olivový olej, sůl, pepř (1 žloutek)
  •  4 sezamové bulky, 1 střední paprika, 1 větší rajče
  • 1 větší červená cibule
  •  jalapeño papričky, majonéza

Recept

Jako k burgerům patří to nejlepší maso, tak k Mexiku patří ostrá chuť jalapeño papriček. Ideální případem je tyto dvě suroviny spojit a máte burger úžasné mexické chuti. Jako první si připravte maso. Záleží pouze na vás, zda maso koupíte už mleté nebo si ho namelete sami doma. Maso však nemelte příliš, aby vám z něj nevznikla kaše. Jestliže se vám zdá, že maso nedrží příliš u sebe, tak přidejte žloutek. Z masa vytvořte "karbanátky", které před grilováním potřete olivovým olejem a stejně jako steak jen lehce osolte a opepřete. Takto připravené maso položte na gril a grilujte z obou stran. Nejdříve nechte na jedné straně a když je maso do půlky hotové, tak ho otočte. Gril však nepoužijte pouze na maso, ale také na papriky a rajčata, jelikož suroviny v burgeru mají vždy lepší chuť, když mají stejnou teplotu jako maso. V poslední řadě i bulka je chuťově lepší a výraznější, pokud ji necháme nějakou chvíli nahřát na grilu. Záleží pouze na vás, zda zeleninu do burgerů nějak ochutíte nebo ji necháte neochucenou. Ovšem vždy před grilováním ji aspoň potřete olejem. Když máte maso i zeleninu hotovou, přichází na řadu skompletování burgeru. Do nahřáté a křupavé housky vložte grilované maso, potřete ho majonézou, přidejte grilovanou papriku a rajče. Dále do burgeru přidejte nakrájenou červenou cibuli a také nakrájené jalapeño papričky. Abyste dotvořili atmosféru Mexika, dejte si jako aperitiv tequilu.