Hovězí hamburger do kaiserky

Ingredience (4 porce)

  • maso - 600-800g předného hovězího masa
  • 1 žloutek, sůl, pepř, olivový olej
  • burger - 4 celozrné kaiserky, 4 plátky sýru chedar, 1-2 rajčata, ledový salát, 1 bílá cibule

Recept

Máte někdy chuť na hamburger, ale nemáte čas se "mazlit" s každou ingrediencí? Pak můžete využít tohoto rychlého receptu, který je na přípravu velmi snadný a chuťově se dá téměř přirovnat k ostatním burgerům. Důležitou ingrediencí je samozřejmě maso, proto je velmi důležité, abyste na mase nešetřili a koupili opravdu kvalitní přední hovězí, nejlépe u prověřeného řezníka. Pokud maso kupujete u řezníka, můžete si ho tam nechat rovnou namlít - je to také určitá úspora vašeho času. S masem však pospíchejte rychle domů, ať je při přípravě co nejčerstvější. Z mletého masa vytvořte placky. Pokud máte pocit, že maso nedrží při sobě, přidejte do něj jeden žloutek, aby se spojilo. Před tím než budete maso tepelně upravovat, potřete ho olejem, aby se vám nepřipékalo. Samozřejmě ho také dle vlastní chuti osolte a opepřete. Před koncem přípravy masa, ještě vložte na každý masový plátek sýr. Chuťově nejlépe se bude hodit sýr chedar. Sýr nechte pomalu na mase roztéct. Mezitím můžete rozpůlit celozrnou kaiserku a dát ji krátce opéct, aby získala lahodnější chuť. Nakrájejte cibuli a natrhejte na menší kousky ledový salát. Do burgeru přidejte připravené suroviny a také rajče. Pokud celý burger připravujete na grilu, nechte chvíli grilovat i rajče, chutě se tak lépe propojí. Záleží pouze na vás, zda dochutíte burger ještě nějakým druhem hořčice a kečupem.