Minihamburgery s cibulkou

Minihamburger

Ingredience (10-12 porcí)

  • 800g hovězího předního masa, minibulky
  • 1kg cibule, 4 lžíce másla, ochucený olej (např.chilli, bylinkový, s pepřem)
  •  2-3 lžíce cukru, salát dle vlastní chuti, 2-3 střední rajčata, sůl, pepř (vybraný sýr)

Recept

Není burger jako burger. Pro některé příležitosti se výborně hodí právě miniburgery, které bez problémů nahradí klasické burgery. Další jejich výhodou je, že se zajisté lépe jí. Tak je využijte například při oslavách a jiných akcích. Jejich příprava je stejně snadná jako u klasických burgerů. V první řadě je potřeba namíchat maso. Pokud si hovězí maso melete sami doma, je někdy lepší maso namlít dvakrát, aby bylo jemnější, ovšem struktura masa nesmí být kašovitá, na to si musíte dát pozor. Když máte maso namleté, vytvořte malé placky, které se vám vejdou do malých bulek. Pokud takové bulky nikde neseženete, je možné si je připravit doma z kynutého těsta. Mini masa potřete vybraným olejem, osolte a opepřete. Snažte se maso při grilování co nejméně otáčet. Nechte ho grilovat z jedné strany, dokud není do půlky hotové, až následně ho otočte. Ke grilovanému hovězímu masu se výborně hodí karamelizovaná cibulka, která vám v tomto případě může sloužit i místo omáčky, poněvadž burger s ní není tolik suchý. Nakrájejte cibuli nadrobno, v pánvi nechte rozpustit máslo s olejem, poté vložte nakrájenou cibuli a restujte asi 5 minut. Následně restovanou cibuli zasypejte cukrem a nechte cukr zkaramelizovat. Zkaramelizovanou cibuli můžete dochutit pepřem a solí. Malé bulky chvíli nahřejte na grilu, poté je pomažte karamelizovanou cibulkou, položte maso se sýrem nebo bez sýra (to nechám na vaší chuti). Nyní přidejte už jen salát a rajčata a propíchněte miniburgery špejlí, aby se vám nerozpadaly. Párty s miniburgery může začít.