Suroviny

  •  600g mletého masa dle vlastního výběru
  • housky vhodné na burger
  •  200g slaniny na plátky
  •  2 cibule, sůl, pepř a ostatní dle vlastní chuti (zelenina, sýr, omáčka)

Recept

Každý obyčejný burger se stane dokonalým, když k němu přidáte ještě křupavou slaninu a domácí hranolky. Nejdříve si připravte maso. Můžete použít jakékoliv maso, drůbežím počínaje a hovězím konče. Ale určitě je potřeba, aby mělo maso aspoň 20% tuku, jinak nebudou burgery dostatečně šťavnaté a tolik chutné. Po tom, co máte již maso namleté, je na řadě ho ochutit. Poněvadž k burgeru bude ďábelská omáčka a také křupavá slanina, nemusíte burger ochucovat ničím jiným než pouze solí a pepřem. Z ochuceného masa udělejte karbanátky a před tím, než je dáte na rozpálený gril, je pomažte olejem. Pro lepší chuť můžete vybrat ochucený olej - například chilli olej. Burgery grilujte nejdříve z jedné strany, když vidíte, že jsou z půlky propečené, obraťte je na druhou stranu. Neotáčejte příliš často, chuti burgeru to nesvědčí. Mezitím, co se vám na grilu dělají burgery, můžete v troubě nebo ve fritéze připravovat domácí hranolky. Když je maso hotové, dejte ho na chvíli uležet do alobalu, aby se šťáva v mase rovnoměrně rozprostřela. Zatím, co maso odpočívá, vložte na gril cibuli nakrájenou na kolečka a také slaninu. Záměrně je tam dáváme společně, jelikož cibule získá chuť slaniny. Slaninu grilujeme do křupava. Když je vše připravené, položte na rozpálený gril ještě na chvíli housku, ať je chutnější. Do housky položte odpočaté maso, na něj položte připravenou cibuli a také slaninu. Podle chuti si burger dotvořte zeleninou a vybranou omáčkou. Podáváme jak jinak než s domácími hranolkami.