Suroviny

  • 600g telecího masa, 4 sezamové housky
  •  150g pancetty, 200g gorgonzoly
  •  2 střední rajčata, salát dle vlastní chuti
  •  olivový olej, bazalka, sůl, pepř

Recept

Tento burger je úžasným propojením jednoduché, avšak dokonalé italské chuti a šťavnatého telecího masa. Samozřejmě můžete gorgonzolu nahradit nivou a pancettu obyčejnou slaninou, ale pak už nemůžete očekávat stejně chutný výsledek. A tak tentokrát na surovinách nešetřete a dejte se do příprav. Jako první potřebuje naši péči maso. Kus telecího masa si nechte namlít u řezníka, nebo si ho namelte sami doma. Lepší je maso namlít dvakrát, ovšem zvažte to trochu sami, aby se vám z toho nestala kaše. Maso pouze lehce ochuťte pepřem a solí. Není potřeba ochucovat nějak více, jelikož byste zbytečně potlačili chuť masa. Poté z něj vytvořte karbanátky a dejte na gril. Když je maso do půlky propečené, otočte ho na druhou stranu a grilujte stejnou dobu. Pozor na příliš časté otáčen, může to ublížit jeho chuti. Když je burger hotový, ještě ho nechte nějakou chvíli odpočívat v alobalu, aby se šťáva v mase pěkně rozprostřela. Zatímco karbanátek odpočívá, nakrájejte si zatím rajče a také pancettu. Pancettu vložte na gril společně s rajčetem. U rajčete je dobré ho potřít olivovým olejem, který můžete mít ochucený čerstvou bazalkou. Uvidíte, že chuť grilovaného a bazalkou ochuceného rajčete v burgeru oceníte. Dále nahřejte lehce housku a už do ní vkládejte veškeré ingredience. Na salát položte grilované rajče, pak je na řadě maso, které posypejte gorgonzolou a také nesmí chybět grilovaná pancetta. Nyní už zbývá se jen zakousnout a vychutnat chuť Itálie.