Burger z krůtího masa s grilovanou cuketou

Burger z krůtího masa
Ingredience (4 porce)

  • 800g mletého krůtího masa
  • 150g slaniny
  •  žloutek, 1 menší cuketa, chilli olej, směs čerstvých středomořských bylinek
  •  4 libovolné housky, 50-100g čerstvého kozího sýra (záleží na vaší chuti)
  •  ledový salát, sůl, pepř, omáčka dle vlastního výběru

Recept

Hovězí burger bývá docela obvyklý, ale burger z mletého krůtího masa je také velkou lahůdkou. Mleté krůtí maso dejte do mísy, nakrájejte si slaninu na drobné kostičky a nechte ji chvíli upravit na pánvi, poté ji přidejte do mísy s krůtím masem. Slaninu přidáváme k masu, aby bylo šťavnatější. K masu dále přidejte žloutek, ať drží lépe pohromadě a opepřete ho. Solit maso před grilováním nemusíte, poněvadž slanina už je sama o sobě dost slaná. Stačí lehce posolit po grilování, když maso chvíli odpočívá kvůli rozložení šťávy. U krůtího masa musíte dávat opravdu pozor, aby bylo dostatečně propečené. Nejlepší možností je jedno maso vyzkoušet, abyste si byli propečením jistí. Mezitím, co se maso griluje, připravte si cuketu. Cuketu nakrájejte na slabé a delší plátky. Smíchejte chilli olej s nasekanými středomořskými bylinkami a potřete takto upraveným olejem jednotlivé cukety. Následně vložte cukety na gril. Dejte na gril chvíli opéct housku, můžete ji ochutit nějakou vybranou omáčkou, hořčicí či kečupem, položte na ni salát a poté opečené maso. Maso lehce posypejte čerstvým kozím sýrem. Nyní zbývá ještě na sýr položit grilovanou cuketu, můžete dle chuti přidat i mrkev nebo jinou zeleninu, to už záleží pouze na vás. A nyní už stačí si jen pochutnat na této lahůdce.