Suroviny

  • maso - 600g kuřecích prsních či stehenních řízků, vejce
  • hladká mouka, strouhanka, kukuřičné lupínky, chilli, šalvěj, rozmarýn, tymián, sůl, pepř
  • burger - 4 bulky na burger, 1/4 čínského zelí, rajče, vinný ocet
  •  majonéza (zakysaná smetana), sůl, pepř (chilli omáčka)

Recept

Že se smažené kuře nehodí do burgeru? Velký omyl a tento recept vás o tom v okamžiku prvního ochutnání přesvědčí. Jako první si připravte směsi, ve kterých budete kuře obalovat. Namelte si domácí strouhanku a do ní přidejte rozdrcené kukuřičné lupínky. Další směs udělejte z ochucené mouky. Mouku dejte do misky a přidejte jednu až dvě lžičky chilli (záleží na tom, jak moc pálivým jídlům dáváte přednost) a také bylinky - nejlépe tymián, šalvěj a rozmarýn. Samozřejmě směs také osolte a opepřete. Kuřecí prsa či stehenní řízky omyjte, osušte papírovými utěrkami a nakrájejte na kousky. Tyto kousky obalte nejdříve v moučné směsi, následně dejte do rozmíchaného vejce a nakonec obalte ve strouhance s kukuřičnými lupínky. Takto připravené kuře pomalu vložte do rozpáleného oleje a smažte. Po usmažení nechte přebytečný olej odkapat na papírových utěrkách. Můžete si k tomuto burgeru udělat domácí housky, ale není to úplně nezbytné, stejně dobře vám poslouží i jiné. Samozřejmě ideální varianta je, že máte nějaké prověřené. Housky si nahřejte na grilu či v troubě, poté je lehce pomažte majonézou. Na majonézu rovnoměrně rozprostřete jednotlivé kousky kuřete a lehce polijte koupenou či domácí chilli omáčkou. Pokud nechcete, aby byl burger moc pálivý, omáčku vynechte. Nakonec do téměř hotového burgeru přidejte rajče a salát, který uděláte během chvíle z čínského zelí. Čínské zelí nakrájejte a dejte do mísy, ochuťte vinným octem, solí a pepřem, můžete přidat také cukr a samozřejmě nesmíte zapomenout na majonézu, nebo při lehčí variantě na zakysanou smetanu. Nyní už si pouze vychutnávejte dokonalé smažené kuře v housce.