Burger v domácí sýrové housce

Burger v sýrové housceSuroviny :

  • 600g mletého hovězího či vepřového masa
  •  4 plátky chedaru, 1 červená cibule
  • 1-2 rajčata, hlávkový salát, sůl, pepř, vejce
  • bulky - 350g hladké mouky, 100ml mléka, 100ml horké vody, 1/2 droždí
  •  1lžička cukru, 2 lžičky soli
  • 1 vejce na pomazání, 150g goudy na posypání

Recept

Jak vytvořit dokonalý burger? U burgeru je to snadné, vezmete si ty nejlepší a nejkvalitnější suroviny a spojením toho všeho vznikne chuťově nezapomenutelný zážitek. Chuťově nezapomenutelným zážitkem se stane i tento burger, jehož hlavní předností je domácí sýrová houska. Jelikož její zpracování trvá nejdéle, hned se jako první dáme právě do její přípravy. Vezměte si mísu a do ní dejte veškeré suroviny, které máte na housky připravené. Někdo tvrdí, že je lepší si udělat nejdříve kvásek, ale těsto vám na teplém místě vykyne i bez předem připraveného kvásku. Takto připravené těsto tedy nechte asi hodinu kynout pod utěrkou na teplém místě. Ve chvíli, kdy vám těsto vykynulo, z něj vytvořte jednotlivé bulky. Takto připravené je dejte na pečící papír na plech, přikryjte je utěrkou a nechte ještě asi hodinu kynout. Před tím než je dáte do trouby, je pomažte vajíčkem a posypejte nastrouhaným sýrem. Bulky se dělají při 200 stupních asi 15 minut, ale sami nejlépe poznáte, jestli už jsou hotové. Nyní, když máte housky teplé a křupavé, se dejte do přípravy masa. To v míse ochuťte pouze solí a pepřem, ať vynikne jeho přirozená chuť, a spojte vejcem, aby se vám při pečení nerozpadalo. V závěru pečení či grilování na maso položte sýr, ať se aspoň trochu rozteče. Následně už jen burger dejte dohromady. Do rozkrojené housky vložte salát, na něj maso se sýrem a pak už zbývá pouze nakrájení cibule a rajče. Cibuli a rajče můžete také nechat chvíli na grilu pro získání lepší chutě. Teď už nechám na vás, zda si burger "vymazlíte" ještě nějakou omáčkou nebo zvolíte klasiku a dáte přednost majonéze, hořčici či kečupu